Valid HTML 4.01 Transitional


Calypso Diving Estartithet natuurreservaat de Medas eilanden Costa Brava


- Natuurreservaat Medas-Eilanden -


Het natuurreservaat de "Medas-eilanden" is één van de weinige zones in het Middellandse Zeegebied met zulk een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. De eilanden zijn beschermd sinds 1990 en het is er strikt verboden de natuur te verstoren. Je mag er niet aan wal gaan maar snorkelen en duiken er omheen is toegestaan. Alleen "kijken" mag. Hierdoor is het visbestand geweldig gegroeid. De vissen zwermen voortdurend om je heen. Optimaal voor foto- en/of videografen! Je hoeft dan ook helemaal geen diepe duik te maken om de prachtige gorgonen te kunnen bewonderen.

Er zijn plaatsen waar je heel mooi kan duiken op 10 of 15 meter en andere waar je desgewenst een diepere duik kan maken. Er is echt veel te zien voor duikers van elk niveau. Er zijn ook enkele grote "grotten". Het "dolfijntje" aan de zuidelijke ingang van de "dolfijngrot" wil iedereen natuurlijk gezien hebben...

Omwille van de speciale bescherming als "natuurgebied" zijn er natuurlijk ook enige beperkingen opgelegd. Elk duikcentrum mag slechts 42 duikers per dag naar de eilanden brengen. Het is dus aangeraden, om tijdig uw duiken bij Jacqueline te reserveren. In dat geval garanderen wij u minstens 1 eilandduik per dag. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen gaat dan desgevallend de 2e duik van de dag naar een mooie plaats langs de kust. Wees gerust, ook daar is het aangenaam duiken. Misschien wat minder vis maar toch, de Costa del Montgri biedt ook hele mooie duikstekken. Soms gaan we naar de "Reggio di Messina", een oude treinferry die men daar in 1992 speciaal voor duikers heeft laten zinken.


Back